8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Kokos-limoengras semifreddo

Kokos-limoengras semifreddo

ingrediënten


20 min
8 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

50 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 stengels sereh
400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

vershoudfolie

  • 1 Verwarm de kokosmelk in een steelpannetje op een lage stand. Voeg de stengels sereh toe en laat circa 15 minuten pruttelen. Roer de suiker erdoor, neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen.
  • 2 Verwijder de sereh en giet het kokosmengsel in een keukenmachine. Voeg de mascarpone, 3/4 van de gemalen kokos, limoenrasp en -sap toe. Mix 3 minuten.
  • 3 Bekleed de cakevorm met vershoudfolie en laat wat folie over de rand hangen. Schenk het mengsel in de cakevorm en dek af met folie. Laat circa 4 uur opstijven in de diepvries.
  • 4 Schep bollen van de semifreddo en bestrooi met de overige kokos en wat limoenrasp. Serveer direct.

bereidingstip

Vervang de sereh in dit recept eventueel door stukken schoongeboende citroen- of limoenschil en laat deze meetrekken in de kokosmelk.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté