4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Kokos-pruimenreep met koffie ‘Jamaica’

Kokos-pruimenreep met koffie ‘Jamaica’

ingrediënten


25 min
4 personen
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter sterke koffie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels rum
4 eetlepels kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

100 gram lange vingers

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram gedroogde pruimen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

75 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 gram melkchocolade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vierkante taartvorm

bakpapier

4 glazen

  • 1 Smelt alle chocolade, boter, honing en room au bain-marie.
  • 2 Meng de pruimen, walnoten en lange vingers door het chocolademengsel. Bekleed de vorm met bakpapier en schep het mengsel in de vorm. Bestrooi met 2 eetlepels kokos.
  • 3 Zet minimaal 30 minuten in de koelkast om af te koelen en snijd daarna in repen.
  • 4 Verdeel de rum over 4 stevige glazen en giet de hete koffie erop.
  • 5 Garneer met de slagroom en bestrooi met de rest van de kokos en een vleugje nootmuskaat. Serveer met de kokos-pruimenrepen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 885 kcal
vet 61 gram
verzadigd vet 36 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 10 gram