4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Kokos-visstoof met paprika en couscous

Kokos-visstoof met paprika en couscous

ingrediënten


20 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

500 gram passata
365 gram pangasiusfilet citroen en knoflook
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 zak paprikamix
300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fijne rasp

  • 1 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de paprika’s in repen. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de paprika 5 min. op een middelhoge stand. Schep regelmatig om. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Snijd de vis in stukken van 2 cm. Voeg de passata en kokosmelk toe aan de pan en breng aan de kook. Leg de vis in de saus en stoof 7 min. op een lage stand met het deksel schuin op de pan tot de vis gaar is.
  • 3 Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Roer de couscous los en meng de rest van de olie, de citroenrasp en 2 el -sap erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Serveer de visstoof met de couscous en citroenpartjes.

bereidingstip

Lekker met krulpeterselie of dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 737 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 24 gram