- 1 Laat het ijs een halfuur in de koelkast staan tot het wat zachter is.
- 2 Roer de kokosmelk gelijkmatig door het ijs en zet het in de vriezer. Laat het ijs minimaal 2 uur vriezen.
- 3 Verwarm de suiker met de boter tot de suiker gaat karameliseren en goudbruin kleurt.
- 4 Snijd de bananen in dikke schuine plakken en leg ze voorzichtig in de karamel. Pas op voor spatten, de karamel is gloeiend heet!
- 5 Zet de warmtebron uit en schud zachtjes met de pan zodat de karamel zich over de bananen verdeelt.
- 6 Schep het ijs in kommetjes en leg er plakjes warme karamelbanaan bij. Bestrooi met geroosterde kokos.
wijnadvies
Lekker zoet met lekker zoet; Venetio Asti Spumante bijvoorbeeld. Voor het absoluut zoetste einde valt de keuze op Castillo de Las Almenas Moscatel of San Lucar Cream Sherry.