bakplaat met bakpapier
fijne rasp
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
bakplaat met bakpapier
fijne rasp
bereiden
bereidingstip
• Voor makronen hoef je de eiwitten niet per se helemaal stijf te kloppen. Licht schuimig kloppen volstaat meestal.<br/> • Je hebt geen bakvormpje nodig voor makronen. Wil je de makronen van gelijke grootte? Dan kun je het beslag opscheppen met een ijsbolletjestang.<br/> • Bak de makronen op bakpapier. Dit kleverige deeg met veel suiker kan anders snel aanbakken. . <h4>Variatietips</h4> • Doop de helft van elke makroon in gesmolten (pure) chocolade en laat hard worden. <br/> • Voeg limoenrasp of -sap toe aan het beslag, voor een frisse twist. . <h4>Ingrediënten voor kokosmakronen</h4> Voor klassieke kokosmakronen heb je maar een paar ingrediënten nodig: eiwitten, suiker, kokosrasp en een smaakmaker zoals citroenrasp. De eiwitten zorgen voor luchtigheid, de suiker bindt en karamelliseert in de oven, en de kokos geeft die kenmerkende, volle smaak. Simpel, maar onweerstaanbaar. . <h4>Serveertip</h4> Dien je makronen op een mooie schaal als je visite op de thee/koffie krijgt. . <h4>Makronen bewaren</h4> • In de koektrommel op kamertemperatuur blijven makronen 1-2 dagen goed.<br/> • Makronen kun je ook goed invriezen, maximaal 1 maand. Doe ze in een luchtdichte diepvriesdoos en verpak ze het liefst los van elkaar. Dat voorkomt dat ze aan elkaar plakken. . <h4>Zijn kokosmakronen gezond?</h4> In kokos zitten vezels en gezonde vetten. Maar er veel suiker in en relatief veel vet.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 150 kcal |
vet | 4 gram |
verzadigd vet | 4 gram |
koolhydraten | 15 gram |
eiwit | 3 gram |
WEB01-SPAR-PU