4 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
recepten Kokosmakronen met witte chocolade

Kokosmakronen met witte chocolade

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

3 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp
150 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ijsbolschep

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de kokosrasp, sinaasappelrasp, poedersuiker en eiwitten door elkaar in een kom.
  • 2 Zet deze kom op een pan met een laagje water en breng het water aan de kook, de kom mag het water niet raken. Roer het mengsel in 5 minuten door tot een kleverig deeg.
  • 3 Verdeel het kokosdeeg met 2 eetlepels of een kleine ijsbolknijper in hoopjes op de bakplaat. Bak de kokosmakronen in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  • 4 Neem uit de oven en laat afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie. Doop de onderkant van de kokosmakronen in de chocolade en laat ze opstijven op het bakpapier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 7 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier