4 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht
recepten Kokosmakronen met witte chocolade

Kokosmakronen met witte chocolade

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

3 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

150 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ijsbolschep

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de kokosrasp, sinaasappelrasp, poedersuiker en eiwitten door elkaar in een kom.
  • 2 Zet deze kom op een pan met een laagje water en breng het water aan de kook, de kom mag het water niet raken. Roer het mengsel in 5 minuten door tot een kleverig deeg.
  • 3 Verdeel het kokosdeeg met 2 eetlepels of een kleine ijsbolknijper in hoopjes op de bakplaat. Bak de kokosmakronen in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  • 4 Neem uit de oven en laat afkoelen. Smelt de chocolade au bain-marie. Doop de onderkant van de kokosmakronen in de chocolade en laat ze opstijven op het bakpapier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 7 gram