- 1 Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook, rode peper en paprika toe en bak 1 minuut.
- 2 Voeg alle bonen toe en bak circa 15 minuten op een lage stand. Breng de kokosmelk met ruim water en de suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
- 3 Voeg de rijst toe en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in het kokoswater. Voeg de gekookte rijst toe aan de bonen en schep voorzichtig om, zodat de bonen en de rijst mengen maar niet breken.
- 4 Voeg de rest van de olie toe en bak 1 minuut op middelhoge stand. Voeg de garnalen toe en bak afgedekt circa 8 minuten op een lage stand, tot de garnalen gaar zijn.
- 5 Roer de limoenrasp en -sap erdoor en bestrooi met de koriander.
wijnadvies
Dit recept is smaakvol en in balans met een glas halfzoete witte huiswijn.