4 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Kokosrijst met mango en sesam

Kokosrijst met mango en sesam

ingrediënten


35 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 mango

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

30 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

200 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

200 gram dessertrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Laat de rijst circa 15 minuten weken in koud water. Spoel de rijst nog even na en giet af.
  • 2 Verhit de kokosmelk met 100 ml water en kook hierin de rijst op een lage stand in circa 20 minuten gaar.
  • 3 Roer de suiker en geraspte kokos erdoor en laat circa 15 minuten afkoelen.
  • 4 Rooster intussen het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 5 Snijd het vruchtvlees van de mango langs de pit los en snijd in plakjes.
  • 6 Serveer de mango met een schepje lauwwarme kokosrijst. Besprenkel met wat limoensap en bestrooi met sesamzaad.

wijnadvies

Raboso Rosato Frizzante.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté