gemiddeld
15 min.
tussendoortje
home recepten Komkommer-citroen-basilicum ijslolly

Komkommer-citroen-basilicum ijslolly

ingrediënten


15 min
2 eetlepels basilicum

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter limonadesiroop citroen
1 komkommer

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

blender

staafmixer

8 ijsvormpjes

  • 1 Snijd de komkommer met schil in dunne plakjes. Houd 16 plakjes komkommer apart. Verwarm de rest van de komkommer met de citroensiroop. Laat afkoelen.
  • 2 Pureer het komkommermengsel met de basilicum. Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes of een ijslollymaker. Verdeel de rest van de komkommerplakjes erover en duw ze met een stokje onder in de vormpjes. Dek af en zet circa 4 uur in de diepvries. Steek de stokjes na circa 1 uur in de deels bevroren ijslolly’s.

bereidingstip

Maak de citroensiroop zelf (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/basisrecept-citroensiroop/">klik hier voor het recept</a>).. Vervang de basilicum in dit recept door munt. . Krijg je de ijsjes na het bevriezen niet goed uit de vormpjes? Dompel de ijsvorm dan kort in heet water of houd even onder de lauwwarme kraan. Trek niet te hard aan de stokjes, want dan blijft het ijsje alsnog achter in de vorm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram