4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Komkommer-dillesoep met forel

Komkommer-dillesoep met forel

ingrediënten


25 min
4 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

2 gerookte forelfilets
125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels verse dille

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 aardappel

dit product is niet beschikbaar

2 komkommers

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter vloeibaar bakproduct
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de komkommer- en aardappelblokjes en de bloem toe en bak 1-2 minuten mee.
  • 2 Giet de bouillon erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat circa 15 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen.
  • 3 Pureer met het citroensap, de melk en de helft van de dille. Schep de crème fraîche erdoor en zet de soep in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).
  • 4 Verdeel de forel over kommen of borden.
  • 5 Roer de bosui door de soep, giet de soep over de forel en bestrooi met de rest van de dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes