4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Komkommer-kokoscurry

Komkommer-kokoscurry

ingrediënten


20 min
4 personen
4 takjes koriander

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode peper
1 eetlepel currypasta

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

2 komkommers

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Halveer intussen de komkommers in de lengte.
  • 2 Verwijder de zaadlijsten met een scherpe theelepel en snijd de komkommer in halve plakken van 1 cm dik.
  • 3 Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de currypasta, rode peper en knoflook 2-3 minuten. Voeg het limoensap en de komkommerplakjes toe en roerbak 2-3 minuten.
  • 4 Giet de kokosmelk erbij en stoof nog 3-4 minuten. Bestrooi de curry met de limoenrasp en koriander. Serveer met de rijst.

bereidingstip

Vervang de currypasta en rode peper door geraspte gemberwortel, chilipepervlokken en een scheutje sesamolie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté