8 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, tussengerecht, klein gerecht/amuse
home recepten Komkommerbakjes met rijstsalade en gerookte forel

Komkommerbakjes met rijstsalade en gerookte forel

ingrediënten


15 min
8 personen
75 gram gerookte forelfilets
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

100 gram ananasblokjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

4 blaadjes koriander

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de komkommer in 8 gelijke plakken. Schep de zaadjes van elk plakje een beetje eruit.
  • 2 Klop een dressing van de olie, het limoensap en de -rasp. Roer de rode peper en gehakte koriander erdoor.
  • 3 Schep de dressing door de rijst en meng de ananas en bosui erdoor.
  • 4 Schep de rijstsalade in de holtes van de komkommer.
  • 5 Leg er een stukje forel op en garneer met een blaadje koriander.

wijnadvies

Sauvignon blanc, zoals Jean Sablenay en Ana, combineert goed met groente. Ook Lizard Riesling bevindt zich in de vegahoek, evenals droge rosé van Sensas of de Huiswijn. Wat rood betreft is merlot de ware: Jean Sablenay, Cavendrim of House of Mandela.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 45 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 3 gram