eenvoudig
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
recepten Komkommerhapjes met avocado

Komkommerhapjes met avocado

ingrediënten


25 min
1 tuinkers

dit product is niet beschikbaar

4 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram kruidenroomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

2 komkommers

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schaaf van 1 komkommer lange linten.
  • 2 Snijd de andere komkommer in circa 8 stukken en hol ze uit met een lepeltje of appelboor.
  • 3 Halveer de avocado’s en verwijder de pit.
  • 4 Prak het vruchtvlees met citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  • 6 Meng de ui door 2/3 van de avocadopuree.
  • 7 Leg de komkommerlinten naast elkaar en bestrijk de linten met 1 eetlepel avocadopuree.
  • 8 Vorm rolletjes en zet ze rechtop.
  • 9 Verdeel de pijnboompitten erover.
  • 10 Meng de rest van de avocado met de roomkaas.
  • 11 Vul de komkommerbakjes met dit mengsel en garneer met reepjes tomaat en wat plukjes tuinkers.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 90 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 2 gram