- 1 Schaaf van 1 komkommer lange linten.
- 2 Snijd de andere komkommer in circa 8 stukken en hol ze uit met een lepeltje of appelboor.
- 3 Halveer de avocado’s en verwijder de pit.
- 4 Prak het vruchtvlees met citroensap en breng op smaak met zout en peper.
- 5 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
- 6 Meng de ui door 2/3 van de avocadopuree.
- 7 Leg de komkommerlinten naast elkaar en bestrijk de linten met 1 eetlepel avocadopuree.
- 8 Vorm rolletjes en zet ze rechtop.
- 9 Verdeel de pijnboompitten erover.
- 10 Meng de rest van de avocado met de roomkaas.
- 11 Vul de komkommerbakjes met dit mengsel en garneer met reepjes tomaat en wat plukjes tuinkers.
bereidingstip
Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.