4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Komkommerroerbak met garnalen en mie

Komkommerroerbak met garnalen en mie

ingrediënten


20 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels oestersaus

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

2 grote komkommers

dit product is niet beschikbaar

300 gram eiermie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvrieswokgarnalen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Spoel de garnalen af en dep droog met keukenpapier. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Bereid de mie. Spoel onder koud water af en laat uitlekken.
  • 2 Halveer de komkommers in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 3 Voeg de rode peper, knoflook en garnalen toe en roerbak 1 minuut op een hoge stand. Voeg de komkommer toe en roerbak 1 minuut mee. Schep de mie en oestersaus erdoor en roerbak nog 2 minuten op middelhoge stand. Serveer in kommen en bestrooi met de bosui en sesam.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 27 gram