4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Komkommerroerbak met garnalen en mie

Komkommerroerbak met garnalen en mie

ingrediënten


20 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes
4 eetlepels oestersaus
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 ui
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels wokolie
2 grote komkommers
300 gram eiermie
2 eetlepels sesamzaad
400 gram diepvrieswokgarnalen

benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Spoel de garnalen af en dep droog met keukenpapier. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Bereid de mie. Spoel onder koud water af en laat uitlekken.
  • 2 Halveer de komkommers in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 3 Voeg de rode peper, knoflook en garnalen toe en roerbak 1 minuut op een hoge stand. Voeg de komkommer toe en roerbak 1 minuut mee. Schep de mie en oestersaus erdoor en roerbak nog 2 minuten op middelhoge stand. Serveer in kommen en bestrooi met de bosui en sesam.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 27 gram
recalls Bio hapje appel perzik banaan 6+, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier