4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Komkommerrolletjes met romige krabsalade

Komkommerrolletjes met romige krabsalade

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel groene peperkorrel
bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

bosje dille

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel limoensap
2 eetlepels mascarpone

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes krabvlees
2 komkommers

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

cocktailprikker

  • 1 Schaaf de komkommers met een kaasschaaf in de lengte in flinterdunne plakken.
  • 2 Bestrooi lichtjes met zout en leg de plakken circa 10 minuten tussen keukenpapier in de koelkast.
  • 3 Prak het krabvlees een beetje fijner met een vork en roer de mascarpone, het limoensap, de helft van de kruiden en de peperkorrels erdoor. Breng op smaak met zout.
  • 4 Dep de komkommerplakken droog en leg ze naast elkaar op het werkvlak.
  • 5 Schep 1 eetlepel van de vulling aan een uiteinde van elke plak en rol de komkommer eromheen.
  • 6 Zet vast met een prikker en leg met de open kant naar boven op een schaal.
  • 7 Garneer met de rest van de kruiden en serveer direct.

bereidingstip

Vervang het krabvlees door tonijn uit blik.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 105 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 15 gram