8 personen
gemiddeld
35 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Komkommerrolletjes-trio

Komkommerrolletjes-trio

ingrediënten


35 min
8 personen
2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gember

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tonijn op olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappelmarmelade
150 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rode paprika
1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zwarte olijf

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

75 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

125 gram feta

dit product is niet beschikbaar

bieslook

dit product is niet beschikbaar

dille

dit product is niet beschikbaar

3 komkommers

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cocktailprikker

  • 1 Schaaf de komkommers in brede linten. Meng de feta met de Griekse yoghurt, knoflook, olijven, rode ui en paprika voor de vulling met feta en olijf.
  • 2 Bestrooi voor de zalmvulling de zalm met peper. Meng de sinaasappelmarmelade met de mosterd, olijfolie en citroensap door elkaar en houd apart.
  • 3 Prak voor de tonijnvulling de tonijn fijn met de avocado. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  • 4 Meng de gember met de azijn, breng op smaak met zout en meng door het tonijnmengsel.
  • 5 Leg de komkommerlinten naast elkaar en schep er steeds een dun laagje vulling op, wissel af met de verschillende vullingen.
  • 6 Rol de komkommerlinten strak op en steek vast met een prikker. Besprenkel de komkommer-zalmrolletjes met de mosterddressing en garneer met dille of bieslook.
  • 7 Bestrooi de tonijnrolletjes met het sesamzaad.

bereidingstip

Vervang de paprika in dit gerecht door stukjes zongedroogde tomaat.. Neem abrikozenjam in plaats van sinaasappelmarmelade voor dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté