eenvoudig
20 min.
tussendoortje, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Komkommerrolletjes vol knapperige groenten

Komkommerrolletjes vol knapperige groenten

ingrediënten


20 min
1 bosje verse dille

dit product is niet beschikbaar

185 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 winterpeen

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode paprika
1 kleine gele paprika

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

kaasschaaf

keukenpapier

  • 1 Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de wortel in lange dunne plakken en snijd die plakken vervolgens in dunne reepjes van circa 5 cm lang.
  • 2 Leg de komkommer plat op een snijplank en schaaf aan een kant met een kaasschaaf 5 plakken van de komkommer. Draai de komkommer om en schaaf zo nog 5 plakken van de komkommer. Het middelste deel met zaadjes wordt niet gebruikt.
  • 3 Dep de komkommerplakken droog met keukenpapier. Besmeer een kant van een komkommerplak dun met roomkaas en bestrooi met peper en eventueel wat zout.
  • 4 Leg een paar reepjes paprika, wortel en een pluk dille op het uiteinde van de komkommerplak. Zorg ervoor dat de dille een klein beetje uitsteekt.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 75 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté