gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Komkommerschuitjes met pittige tonijnsalade

Komkommerschuitjes met pittige tonijnsalade

ingrediënten


20 min
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tonijn naturel

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Halveer de komkommer en verwijder met een een lepeltje de zaadlijsten.
  • 2 Snijd de komkommerhelften vervolgens in 6 stukken. Meng de uitgelekte tonijn met de mayonaise en sambal. Breng op smaak met zout.
  • 3 Vul de komkommerschuitjes met de tonijnsalade en bestrooi met dunne ringen bosui en sesamzaadjes.

wijnadvies

Hoe pittiger het hapje, hoe frisser je wijn moet zijn. Ga bij dit recept op zoek naar een wijn met strakke zuren en een verkwikkend karakter, bijvoorbeeld de Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate