4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Komkommersoep met garnalen

Komkommersoep met garnalen

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

100 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

bosje dille

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram komkommers

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de komkommer met schil in stukken. Pureer de komkommer met de bouillon, azijn, knoflook, dille (houd wat apart om te garneren), yoghurt en de helft van de bosui in een blender of keukenmachine.
  • 2 Breng op smaak met zout en peper. Zet deze soep afgedekt in de koelkast. Serveer de komkommersoep in kommetjes of glazen en verdeel de rest van de bosui, rode peper en garnalen erover. Garneer met dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 125 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté