4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Komkommersoep met gerookte kip en meloen

Komkommersoep met gerookte kip en meloen

ingrediënten


25 min
4 personen
1 kleine cantaloupemeloen

dit product is niet beschikbaar

galiameloen
100 gram gerookte kipfilet (vleeswaren)

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de komkommer toe en bak deze 3 minuten mee. .
  • 2 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten. Voeg 1 eetlepel basilicum toe.
  • 3 Pureer de soep en laat deze minimaal 2 uur afkoelen. (Dit kan een dag van tevoren).
  • 4 Roer de room en de rest van het basilicum, met zout en peper door de soep en schep de kip en meloen erdoor.

bereidingstip

Je kunt ook met een meloensteker bolletjes van de meloen snijden.

wijnadvies

Als je per se een flesje bij de soep wilt openmaken, neem dan Bellevue Rougier Blanc of Pinot Blanc van Arthur Metz.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté