4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Komkommerspaghetti met zalm en tomaat

Komkommerspaghetti met zalm en tomaat

ingrediënten


15 min
4 personen
1 handje bieslook

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 augurken

dit product is niet beschikbaar

400 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

mandoline

keukenmachine

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Leg de tomaten met de snijkant naar boven op de bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zout en peper en rooster 15-20 minuten in de oven.
  • 2 Besprenkel de zalm met 2 eetlepels olijfolie en zet de laatste 10 minuten van de oventijd erbij in de oven. Meng de augurken met 1 eetlepel van het augurkennat, de sjalot, mayonaise en mosterd en zet apart.
  • 3 Snijd intussen de komkommer met een spiraalsnijder, mandoline of keukenmachine in lange, dunne spaghettislierten en bestrooi met zout. Pureer de helft van de tomaten met de knoflook, paprikapoeder, de rest van de olijfolie en zout en peper tot een dressing.
  • 4 Meng de bieslook door de komkommer. Knijp de komkommerspaghetti iets uit en verdeel over kommen.
  • 5 Leg de zalmfilet erop, in stukken verdeeld. Druppel de augurkendressing over de zalm. Garneer met de rest van de geroosterde tomaten en serveer met de tomatendressing.

bereidingstip

Vervang de zalm in dit recept door ribeye of biefstuk. Rooster het vlees in een hete grillpan en snijd in repen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 2 gram