4 personen
gemiddeld
35 min.
bijgerecht
home recepten Kommetjes kerrierijstsalade

Kommetjes kerrierijstsalade

ingrediënten


35 min
4 personen
1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

limoen

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

50 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

3 plakken ananassen

dit product is niet beschikbaar

2 plakken verse ananas
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

200 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de olie en fruit de ui op middelhoge stand in circa 5 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de kerrie toe en fruit nog een minuut mee.
  • 2 Voeg de rijst toe en giet er zoveel water bij dat de rijst net onder staat. Voeg een snufje zout toe en laat al roerende aan de kook komen. Zet de warmtebron laag en laat de rijst in circa 15 minuten gaar worden.
  • 3 Doe de rijst over op een platte schaal en laat geheel afkoelen. Schep de peper, de ananas, de rozijnen, de koriander en de bosuitjes erdoor en breng op smaak met het limoensap en de gembersiroop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté