- 1 Bestrooi de konijnenbouten met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de bouten snel rondom lichtbruin. Schep de bouten uit de pan.
- 2 Bak nu de uienringen zacht. Voeg de laurierbladen, de knoflook uit de knijper, de mosterd en de wijn toe. Leg de bouten weer in de pan en stoof ze op een vrij laag vuur in ongeveer 40 minuten gaar.
- 3 Schep de bouten en de laurierbladen uit de pan. Roer de slagroom door het vocht in de pan.
- 4 Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak de fijngesneden kool 2 minuten.
- 5 Verdeel de konijnenbouten en de kool over de borden. Giet mosterdsaus over het vlees. Serveer bij dit gerecht bijvoorbeeld tagliatelle of aardappelpuree.
bereidingstip
Dit gerecht kan natuurlijk ook met kippenbouten worden bereid. De braadtijd is dan korter, circa 25 minuten. In plaats van groene kool kan ook spitskool, rode kool of een andere sluitkool worden gebruikt.
wijnadvies
Hier smaakt een fruitrijke rode Côtes du Rhône. Je mag de wijn best een beetje koel (circa 16ºC) drinken.