12 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Koningstaart met mandarijnglazuur

Koningstaart met mandarijnglazuur

ingrediënten


20 min
12 personen
300 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 mandarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

3 blikjes mandarijn op siroop
1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram amandelmeel

dit product is niet beschikbaar

200 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

175 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

tulbandvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulbandvorm goed in met boter en bestuif met 2 eetl. bakmeel. Klop het overtollige meel eruit. Smelt de boter en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 2 Doe ondertussen de suiker en eieren in een ruime kom en roer los met een garde. Meng de yoghurt, de boter en het amandelmeel erdoor. Zeef het bakmeel en bakpoeder erboven en meng erdoor met een snufje zout.
  • 3 Schep 2⁄3 van de mandarijntjes voorzichtig om met de maïzena en spatel door het beslag. Verdeel over de tulbandvorm en bak in 50-60 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar (een erin gestoken satéprikker komt er dan droog uit).
  • 4 Laat de cake 15 min. afkoelen in de vorm. Neem de cake uit de vorm en laat helemaal afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 5 Maak ondertussen het glazuur. Meng de poedersuiker met de roomkaas en 3 eetl. mandarijnsap. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • 6 Verdeel het glazuur over de tulband, garneer met de rest van de mandarijntjes en bestrooi met de rasp.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 507 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 10 gram