6 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Kool met geroosterd spek en blauwe kaas

Kool met geroosterd spek en blauwe kaas

ingrediënten


30 min
6 personen
125 gram pitloze rode druiven

dit product is niet beschikbaar

150 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

250 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rundvleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

600 gram groene kolen
600 gram savooiekolen
3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en roerbak hierin de koolrepen. Voeg zout, peper en bouillon toe en stoof zachtjes 10 minuten.
  • 2 Rooster de plakjes ontbijtspek krokant in een droge hete koekenpan.
  • 3 Schep de kaas en druiven door de kool. Serveer de koolschotel met het ontbijtspek erop. Lekker met gekookte of gebakken krieltjes.

wijnadvies

Een aanrader met rood van de shirazdruif. Denk aan de Spaanse Columbus, aan biologische Eco Balance uit Chili of Monastier uit het Franse zuiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté