4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
recepten Koolpakketjes met gebakken aardappels

Koolpakketjes met gebakken aardappels

ingrediënten


60 min
4 personen
1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 zakje Italiaanse gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 groene kool
800 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Kook de aardappels in de schil in ruim water in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en laat afkoelen. Pel de aardappels en snijd ze in dikke plakken.
  • 2 Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd de stronk weg. Maak 16 bladeren los en blancheer ze met 4 stuks tegelijk circa 2 minuten in het kokende water. Spoel de koolbladeren onder koud water en laat uitlekken.
  • 3 Kneed het gehakt met de kruiden, het ei en de ui en vorm 8 langwerpige balletjes. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 4 Leg steeds 2 koolbladeren op elkaar en leg hierop een balletje gehakt. Rol de bladeren op en leg ze met de naad naar beneden in de ovenschaal.
  • 5 Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de rolletjes in de oven in circa 30 minuten gaar. Verwijder de folie de laatste 10 minuten.
  • 6 Verhit intussen de boter met de olie in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelplakken om en om goudbruin. Bestrooi de aardappels met zout en serveer met de koolpakketjes.

bereidingstip

Koolreepjes: Als je bladeren van de kool haalt, houd je in het midden het lichtere deel van de kool over. Snijd dit hart van de kool in smalle reepjes en voeg toe aan een minestrone- of groentesoep. Of maak van de koolreepjes, samen met andere wintergroenten als spruitjes en winterpeen, een hartige taart of winterse curry.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 34 gram