4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Koolraap gegratineerd met kaas

Koolraap gegratineerd met kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
75 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

800 gram koolrapen

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Blancheer de koolraapplakken 7-10 minuten in kokend water met zout en giet ze af.
  • 2 Leg de plakjes in een ingevette schaal en bestrooi ze met geraspte oude kaas.
  • 3 Gratineer de koolraap in 15 minuten goudbruin in de oven.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 105 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 7 gram