4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
recepten Koolrabi-knolselderijschotel met spek en kaas

Koolrabi-knolselderijschotel met spek en kaas

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 kookroom

dit product is niet beschikbaar

125 gram demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

150 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

500 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

500 gram koolrabi's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de koolrabi- en knolselderijplakken in water met zout in 7-9 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken in een vergiet en dep ze droog.
  • 2 Rooster intussen het ontbijtspek in een droge hete koekenpan knapperig.
  • 3 Roer de crème fraîche, de room, de knoflook, het kerriepoeder en zout en peper door elkaar.
  • 4 Leg de koolrabiplakken in een laag op de bodem van de schaal. Giet de helft van de room erover, strooi de helft van de geraspte kaas erop en leg de spekplakjes erop.
  • 5 Verdeel de knolselderijplakken over het spek, giet de rest van de room erover en strooi de rest van de kaas erop.
  • 6 Zet het gerecht 25-30 minuten in het midden van de oven tot het gaar en goudbruin is.

bereidingstip

Lekker met gekookte aardappelen of rösti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes