4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Koolrolletjes gevuld met gehakt en paddenstoelen

Koolrolletjes gevuld met gehakt en paddenstoelen

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

mespunt vijfkruidenpoeder
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

8 bladeren Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak nog 1 minuut. Voeg de gehakte champignons toe en roerbak 3 minuten op een middelhoge stand. Schep over in een vergiet boven een kom en vang het champignonvocht op.
  • 2 Kook intussen de koolbladeren circa 5 minuten in water met zout. Giet af en spoel de bladeren onder koud water af. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Meng het gehakt met de gebakken champignons en voeg de bosui, vijfkruidenpoeder en 2 eetlepels sojasaus toe. Vorm er 8 langwerpige rolletjes van.
  • 4 Leg de koolbladeren plat neer op het werkvlak en leg de rolletjes erop. Vouw eerst de zijkant van de kool eromheen en rol dan op. Leg met de naad naar beneden in de ovenschaal.
  • 5 Roer de overige sojasaus door het opgevangen champignonvocht en giet dit langs de koolrolletjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de rolletjes in de oven in circa 30 minuten gaar.
  • 6 Schep de rolletjes op voorverwarmde borden en klop de sesamolie door het bakvocht in de ovenschaal. Giet dit over de rolletjes en bestrooi met de sesam. Lekker met witte rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 16 gram