4 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
home recepten Koolsalade met honing en karwij

Koolsalade met honing en karwij

ingrediënten


10 min
4 personen
1 eetlepel karwijzaad

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

rodekool

dit product is niet beschikbaar

spitskool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Verwijder het buitenste blad van beide kolen en snijd de kool in kwarten. Snijd de stukken in fijne reepjes (of gebruik hiervoor een keukenmachine). Schud de koolreepjes in een grote kom om met de ui, paprika, een flinke snuf zout en peper.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep goed door de koolsalade. Laat afgedekt 1-2 dagen in de koelkast op smaak komen en schep 2 keer per dag om.

bereidingstip

Vervang het karwijzaad in dit recept door komijnzaad of komijnpoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté