4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Koolsalade met spinazie en peper-limoendressing

Koolsalade met spinazie en peper-limoendressing

ingrediënten


20 min
4 personen
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

7 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

7 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

200 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

witte kool

dit product is niet beschikbaar

1 kleine witte kool

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Giet kokend water over de geschaafde kool en laat de kool goed uitlekken.
  • 2 Schep de kool, paprika, spinazie, gehakte basilicum en de helft van de rode pepers door elkaar.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg de rest van de rode pepers toe. Breng op smaak met zout.
  • 4 Schep de dressing door de salade en bestrooi met blaadjes basilicum.

bereidingstip

Voeg 2 eetlepels sesamolie of sojasaus toe aan de dressing. . Bestrooi de salade met geroosterd sesamzaad.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté