4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Koolvis in bladerdeeg met wortel-sjalottencompote

Koolvis in bladerdeeg met wortel-sjalottencompote

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvrieskoolvisfilets

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelplakjes met zout 5 minuten, giet ze af en laat goed uitlekken.
  • 2 Leg op 4 plakken bladerdeeg de drooggedepte visfilet bestrooid met zout, peper en de kruiden.
  • 3 Verdeel daarover de citroen. Dek af met de andere plakken bladerdeeg, druk de lucht er iets uit en plet de deegranden met een vork op elkaar.
  • 4 Bestrijk de pakketjes met ei en bak ze 15 minuten in de oven. Zet de ovenstand op 150°C en bak nog 5 minuten.
  • 5 Bak intussen de aardappelplakken in de helft van de olie. Verhit de rest van de olie en stoof hierin de wortel en sjalotten 7 minuten.
  • 6 Schep zout, peper en honing erdoor. Serveer de gebakken aardappelen met de wortel-sjalottencompote bij de vispakketjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté