4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
recepten Koolvis met sinaasappel en rozijnen

Koolvis met sinaasappel en rozijnen

ingrediënten


40 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

450 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvrieskoolvisfilets

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels blanke rozijnen
5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels gaar in water met wat zout. Rasp de schil van 1 sinaasappel eraf en pers beide vruchten uit.
  • 2 Fruit de ui in 1 eetlepel olijfolie. Schep de rozijnen en sinaasappelrasp erdoor en roer dan de sinaasappelsap en mosterd erdoor tot een gladde saus. Warm nog een minuut door.
  • 3 Vermeng de bloem met de rozemarijn. Verdeel de vis in 4 porties. Bestrooi ze met zout en peper en haal ze door het bloemmengsel.
  • 4 Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis om en om bruin.
  • 5 Kook intussen de doperwten een minuut en giet ze af. Giet de aardappels af en stamp ze met de rest van de olijfolie, zout, peper, lente-ui en doperwten tot een grove puree.
  • 6 Serveer de vis met de puree en een flinke lepel van de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes