4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Koolviscurry

Koolviscurry

ingrediënten


25 min
4 personen
300 milliliter visbouillon van 1 tablet
1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

400 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Indiase currypasta

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvrieskoolvisfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de visfilet in gelijke stukken en besprenkel met citroensap.
  • 2 Verhit de olie in een hapjes- of stoofpan en bak hierin het wit van de bosui met de knoflook. Meng de currypasta erdoor.
  • 3 Voeg de tomaten met sap, paprikareepjes en visbouillon toe en breng aan de kook. Leg de stukken vis erin en laat ze zachtjes tegen de kook aan circa 6 minuten garen.
  • 4 Schep de helft van het groen van de bosui erdoor. Serveer de curry, bestrooid met de rest van de bosui, in warme diepe borden of kommen.
  • 5 Lekker met rijst of grof bruinbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 27 gram