4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Koolvisschotel met witlof en krieltjes

Koolvisschotel met witlof en krieltjes

ingrediënten


15 min
4 personen
1 kilogram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

400 gram koolvisfilets

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 gram tijm
800 gram witlof

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fijne rasp

keukenpapier

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de stronkjes witlof in de lengte. Kook ze in 4 min. beetgaar, giet af en laat goed uitlekken.
  • 2 Ris intussen de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de knoflook fijn. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en snijd de vrucht in plakken.
  • 3 Dep de koolvis droog en bestrooi met peper. Wikkel elk stuk vis in 2 plakjes ontbijtspek.
  • 4 Schep de krieltjes in de ovenschaal om met de witlof, tijm en knoflook. Besprenkel met de olie en leg de koolvis erop. Steek de sinaasappelplakken ertussen.
  • 5 Rooster 25-30 min. in het midden van de oven tot de vis gaar is. Bestrooi met het sinaasappelrasp.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 24 gram