4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Koreaans gehakt met paksoi

Koreaans gehakt met paksoi

ingrediënten


25 min
4 personen
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 struik paksoi

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter sojasaus
500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Verhit 1 eet­lepel zonnebloemolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en gember circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Giet overtollig vocht af en voeg 50 ml sojasaus en de suiker toe. Bak het gehakt nog circa 5 minuten tot het een beetje krokant is.
  • 2 Verhit intussen de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Voeg de paksoi en paprika toe en roerbak circa 5 minuten. Voeg de sesamolie en de rest van de sojasaus toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Serveer de rijst met het gehakt en de knapperige groenten. Bestrooi naar smaak met de rode peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté