4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Koreaans rundvlees

Koreaans rundvlees

ingrediënten


15 min
4 personen
4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram shiitakes
1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar

500 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels appelsap

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels perensap
1 theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Kook de rijst. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Verhit een wok of hapjespan op een hoge stand en roerbak hierin het vlees en de shiitake in een paar minuten bruin. Schep op een voorverwarmde schaal en bestrooi met de bosui en sesam. Serveer met de rijst.

bereidingstip

Bulgogi is rundvlees dat wordt gemarineerd in sojasaus, sesamolie, knoflook en pepers. Bulgogi betekent letterlijk ‘vuurrund’ en wordt dan ook vaak gemaakt op de barbecue. Maar voor een doordeweekse versie gaat het ook prima in de wok.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 37 gram