4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Koreaanse bibimbap

Koreaanse bibimbap

ingrediënten


40 min
4 personen
2 theelepels sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

150 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

150 gram shiitakes
2 eetlepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 100ºC. Kook de rijst. Verhit een scheutje olie en fruit hierin de ui, de helft van de knoflook en de rode peper.
  • 2 Schep het gehakt erdoor en bak dit rul. Voeg 2 eetlepels sojasaus en de honing toe. Houd even warm in de oven.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin de rest van de knoflook en courgette met 2 eetlepels sojasaus 2-3 minuten. Schep de courgette uit de pan en houd even warm.
  • 4 Bak in de wok de bosui circa 2 minuten. Schep de taugé en 1 eetlepel sesamolie erdoor en bak 1 minuut. Schep uit de pan en houd warm.
  • 5 Bak in de wok de paddenstoelen 2-3 minuten en schep de rest van de sojasaus erdoor. Houd warm.
  • 6 Wok de spinazie tot deze geslonken is en schep de rest van de sesamolie en de sesamzaadjes erdoorheen.
  • 7 Bak de eieren als spiegelei. Meng de ingrediënten voor de saus.
  • 8 Verdeel de rijst over kommen of diepe borden. Leg het ei in het midden met daaromheen in aparte groepjes alle andere gerechtjes. Serveer de saus er apart bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 930 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 47 gram