4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Koreaanse mosselsoep

Koreaanse mosselsoep

ingrediënten


15 min
4 personen
3 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

5 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

1 liter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram mosselen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwijder eventuele kapotte mosselen en mosselen waarvan de schelp na een tik op het werkvlak niet sluit. Breng de bouillon aan de kook met de ansjovis en knoflook.
  • 2 Voeg het witte gedeelte van de bosui en de mosselen toe en kook tot de mosselen open gaan en gaar zijn. Verwijder mosselen die nog dicht zijn.
  • 3 Giet de azijn erbij en schep een paar keer om. Verdeel de soep over kommen en garneer met de rest van de bosui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 16 gram