10 personen
uitdagend
60 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Korolevskiy-taart

Korolevskiy-taart

ingrediënten


60 min
10 personen
20 gram maanzaadjes
100 gram slagroom
200 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

50 gram maanzaadjes
100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

400 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

500 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 pakken fijne cakemix

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

300 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 blikje gecondenseerde melk

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

3 taartvormen

bakpapier

keukenmachine

staafmixer

  • 1 Bekleed de bodems van de ingevette bakvormen met bakpapier. Bereid de cakemix volgens de aanwijzingen op de verpakking met de boter, suiker en eieren, maar gebruik in plaats van melk de crème fraîche. Verdeel het beslag over 3 kommen. Verwarm de oven voor op 160ºC. Smelt de chocolade au bain-marie en klop dit door 1 deel beslag. Hak de geroosterde walnoten helemaal fijn met een keukenmachine en klop deze door een ander deel van het beslag. Klop het maanzaad en de citroenrasp door het laatste deel beslag.
  • 2 Giet het beslag in de vormen en bak de cakes in de oven in circa 30 minuten gaar, tot een prikker in het midden er droog uit komt. Laat 10 minuten afkoelen en neem dan uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster.
  • 3 Klop voor de botercrème met een elektrische mixer de boter romig en luchtig. Voeg de karamel in delen toe tot het goed gemengd is. Voeg dan de roomkaas in delen toe tot het goed gemengd is.
  • 4 Leg de 3 cakes naast elkaar. Bestrijk de maanzaad- en chocoladecake met een dikke laag karamelvulling en leg de chocoladecake op de maanzaadcake. Leg de walnootcake erbovenop.
  • 5 Verwarm voor het glazuur de witte chocolade met de room in een steelpan op de laagste stand en laat al kloppend helemaal smelten. Laat al kloppend iets afkoelen en giet het glazuur over de taart. Laat een paar minuten stollen en bestrooi dan met het maanzaad.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1115 kcal
vet 117 gram
verzadigd vet 64 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté