gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Kosua ne meko

Kosua ne meko

ingrediënten


15 min
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 trostomaat

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vijzel

keukenmachine

  • 1 Kook de eieren 8 minuten in kokend water. Giet af en spoel koud.
  • 2 Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de ui in vier kwarten. Houd een kwart apart en snijd de rest van de ui fijn. Hak de tomaat in stukken. Pureer de gehakte ui, rode peper en tomaat met de gember en 1⁄2 theelepel zout in een vijzel of keukenmachine tot een salsa.
  • 3 Pel de eieren en bestrooi ze rondom met een beetje zout. Snijd het overige stuk ui in dunne reepjes.
  • 4 Snijd het ei in de lengte half open en vul de opening met een lepel van de salsa en een reepje rode ui. Bestrooi naar wens met peper.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 75 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 7 gram