4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
recepten Koude bietensoep met knapperige ham

Koude bietensoep met knapperige ham

ingrediënten


20 min
4 personen
4 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels hüttenkäse

dit product is niet beschikbaar

300 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

4 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

4 plakken parmaham

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ijsblokjesvorm

keukenpapier

blender

  • 1 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de parmaham uit op een lage stand. Neem uit de pan en laat de ham uitlekken op keukenpapier. Laat verder afkoelen en knapperig worden.
  • 2 Los het bouillonblokje op in 400 ml kokend water en laat afkoelen. Zet 4 diepe borden in de koelkast.
  • 3 Maal de bietjes met de afgekoelde bouillon en 6 ijsblokjes in de blender glad. Verdeel over de borden en schep in elk bord een lepel hüttenkäse. Druppel balsamico erover en leg de ham erop. Garneer met de bosui en dille.

bereidingstip

Is je blender niet zo krachtig? Sla de ijsblokjes dan eerst tot gruis tussen een theedoek.

wijnadvies

Deze koude bietensoep lijkt op gazpacho. Geen wonder dat daarbij de Spaanse Vega Libre Tinto past. Zet wel een half uurtje voor gebruik in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 95 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté