6 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Krabcocktail

Krabcocktail

ingrediënten


20 min
6 personen
3 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

tabasco
worcestersaus

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels verse dragon
2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter mayonaise
6 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

50 gram fijne bladsla

dit product is niet beschikbaar

50 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvrieskrab

  • 1 Controleer het krabvlees op harde doorschijnende stukjes, houd 6 mooie gekleurde stukjes achter voor de garnering en verbrokkel de rest in een kom.
  • 2 Houd wat van het groen van de bosuitjes achter voor garnering en schep de rest door de krab.
  • 3 Klop voor de saus de mayonaise, de honing of gembersiroop, het citroensap, de tomatenketchup, de crème fraîche en de dragon door elkaar. Breng de saus pittig op smaak met een scheutje Worcestershire sauce, wat zout en een paar druppels tabasco. Schep de saus door de krab en zet afgedekt in de koelkast.
  • 4 Laat de krabmayonaise tijdig op kamertemperatuur komen. Verdeel de rucola of andere sla over glazen coupes of grote wijnglazen.
  • 5 Verdeel de krabmayonaise over de sla en garneer met de stukjes achtergehouden krab, het groen van de bosui, een half kerstomaatje en een partje limoen. Serveer met sneetjes geroosterd casinobrood of bruinbrood en boter.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté