2 personen
uitdagend
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Krachtige bouillon met gekaramelliseerde spruitjes

Krachtige bouillon met gekaramelliseerde spruitjes

ingrediënten


30 min
2 personen
pak mihoen
250 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt suiker
1 mespunt bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

1 liter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de bouillon in tot de helft in zodat een krachtigere smaak ontstaat. Breng pas op smaak met zout en peper als de bouillon is ingekookt.
  • 2 Snijd of schaaf de spruitjes in flinterdunne plakjes. Verhit de boter in een koekenpan en roerbak hierin de spruitjes op een lage stand tot ze licht gekleurd zijn. Voeg een snuf zout en de suiker toe en roerbak nog enkele minuten tot de spruitjes goudbruin zijn. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Verhit de olie in een wok of hapjespan en frituur hierin een paar stukjes mihoen in circa 10 seconden tot ze gezwollen zijn, maar niet verkleurd. Laat uitlekken op keukenpapier. Giet de hete bouillon in kommen. Garneer met de gekaramelliseerde spruitjes en bestrooi met de sesam. Leg de gefrituurde mihoen erop en serveer direct.

bereidingstip

Dit soepje smaakt het allerlekkerst met zelfgemaakte bouillon (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/basisrecept-runderbouillon/">klik hier voor het recept</a>). Heb je bouillon over? Vries deze dan in voor een ander recept. Of gebruik voor dit recept circa 1,5 liter krachtige bouillon uit een pot. Inkoken is dan niet nodig.

wijnadvies

Serveer bij deze krachtige bouillon een kruidige en frisse witte wijn zoals Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 9 gram