4 personen
gemiddeld
35 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Krachtige bouillon met paddenstoelen

Krachtige bouillon met paddenstoelen

ingrediënten


35 min
4 personen
250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

6 peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

winterpeen

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

300 gram mager soepvlees
1 runderschenkel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Spreid het vlees en de groenten uit over een bakblik of diepe bakplaat, besprenkel met de olie en hussel alles door elkaar. Rooster circa 30 minuten in de oven, tot alles goed donker is gekleurd.
  • 2 Schep alles over in een ruime (soep)pan. Spoel met wat water de aanbaksels los van de bakplaat en giet in de pan. Vul aan met 1 liter water. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie en houd apart. Kneus de peperkorrels onder een pan.
  • 3 Voeg de peterseliesteeltjes, peperkorrels, tijm en laurier toe aan de bouillon en breng tegen de kook aan. Laat circa 2 uur trekken op een lage stand. Laat niet koken, anders wordt de bouillon troebel.
  • 4 Spoel de schone theedoek of kaasdoek onder de kraan en hang in een zeef boven een pan. Giet de bouillon in de doek en laat uitlekken. De groenten, kruiden en het vlees heb je niet meer nodig.
  • 5 Breng de bouillon met de champignons aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselieblaadjes grof en roer door de bouillon. Serveer de bouillon in diepe borden. Lekker met geroosterd stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 55 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 1 gram