4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Krieltjes met rucolasalade en oude kaas

Krieltjes met rucolasalade en oude kaas

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

200 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de krieltjes 10-12 minuten. Giet ze af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Bak de krieltjes 4-5 minuten in een scheutje olijfolie.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de rucola over een schaal of borden. Verdeel de kaasblokjes en de krieltjes erover.
  • 3 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over de rucola. Besprenkel met de dressing.
  • 4 Garneer de salade met ei, tomaat en bieslook. Maal er peper over en bestrooi de krieltjes met rucolasalade en oude kaas eventueel met een beetje zout.

bereidingstip

Voeg een beetje gehakte rozemarijn toe aan de krieltjes. . Vervang in dit recept de pijnboompitten door pittenmix. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1080 kcal
vet 75 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 40 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté