- 1 Kook de krieltjes 10-12 minuten. Giet ze af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Bak de krieltjes 4-5 minuten in een scheutje olijfolie.
- 2 Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de rucola over een schaal of borden. Verdeel de kaasblokjes en de krieltjes erover.
- 3 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over de rucola. Besprenkel met de dressing.
- 4 Garneer de salade met ei, tomaat en bieslook. Maal er peper over en bestrooi de krieltjes met rucolasalade en oude kaas eventueel met een beetje zout.
bereidingstip
Voeg een beetje gehakte rozemarijn toe aan de krieltjes. . Vervang in dit recept de pijnboompitten door pittenmix. . Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.