4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Krieltjessalade met gerookte makreel

Krieltjessalade met gerookte makreel

ingrediënten


30 min
4 personen
1 gerookte makreel
5 gram peterselie
5 gram dille

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherrytomaten
2 uien

dit product is niet beschikbaar

100 gram magere spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

750 gram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer de krieltjes en kook ze in 10 min. beetgaar. Verhit intussen een koekenpan met 1 el olie op een middelhoge stand en bak de spekreepjes in 5 min. knapperig.
  • 2 Snipper intussen de uien en halveer de cherrytomaten. Schep de spekreepjes uit de pan en fruit de ui 3 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de tomaten toe en bak 1 min. mee.
  • 3 Pers de citroen uit. Klop de rest van de olie met 2 el citroensap en de mosterd tot een dressing. Snijd de dille en peterselie fijn. Maak de makreel schoon en verdeel in kleinere stukken.
  • 4 Schep de krieltjes, spekreepjes, gebakken ui en tomaten, dressing en de helft van de kruiden voorzichtig om. Verdeel de salade over een schaal en garneer met de rest van de kruiden.

bereidingstip

In plaats van makreel is tonijn ook blik ook lekker


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 466 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 32 gram