4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Krieltjessalade met gerookte makreel

Krieltjessalade met gerookte makreel

ingrediënten


35 min
4 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 gerookte makrelen
1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

100 gram magere spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

750 gram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de krieltjes beetgaar in water met zout. Fruit intussen de ui in 2 eetlepels olijfolie en schep de bacon- of spekreepjes erdoor. Bak ze even mee.
  • 2 Meng de ui en bacon met de rest van de olijfolie, citroensap, tijm, paprikapoeder en mosterd tot een dressing.
  • 3 Verwijder het vel van de makrelen en pluk het visvlees van de graten.
  • 4 Giet de krieltjes af. Schep de dressing door de warme krieltjes.
  • 5 Serveer de krieltjes met de makreel erop en bestrooi met de peterselie.
  • 6 Lekker met komkommer en tomaat.

bereidingstip

In plaats van makreel is tonijn ook blik ook lekker


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate