4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Krieltjessalade met haring en kappertjesdressing

Krieltjessalade met haring en kappertjesdressing

ingrediënten


20 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 zoute haringen
1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje krulpeterselie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

600 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Kook de sperziebonen beetgaar en giet af. Kook intussen ook de krieltjes in circa 8 minuten (afhankelijk van het formaat) beetgaar in water met zout. Giet af, laat uitstomen en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 2 Pureer de kappertjes met de mosterd, azijn en olie tot een gladde dressing. Schep samen met alle kruiden, de haring en krieltjes door de sperziebonen. Bestrooi met de bosui en serveer direct.

bereidingstip

Dit recept is lekker met geroosterd brood en geraspte bietjes met balsamicoazijn.. Deze salade smaakt ook lekker met stukjes zure haring uit een pot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté