4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Krieltjessalade met kruiden en spekjes

Krieltjessalade met kruiden en spekjes

ingrediënten


20 min
4 personen
bos verse peterselie
bos verse basilicum
1 eetlepel witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels yoghurt

dit product is niet beschikbaar

150 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

450 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de krieltjes in water met zout in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze op een wijde schaal verder afkoelen.
  • 2 Bak ondertussen de spekjes in een droge koekenpan knapperig. Schep ze uit de pan op een stuk keukenpapier. Bak de tomaatjes heel even in de nog warme pan.
  • 3 Klop een dressing van de yoghurt, mayonaise en azijn en schep alles, inclusief de groene kruiden, door elkaar.
  • 4 Breng de salade op smaak met zout en peper en serveer direct of in ieder geval op kamertemperatuur.
  • 5 Lekker met groene sla.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 15 gram